Les creences limitants

-”Sempre he volgut aprendre a ballar, vull aprendre a tocar la guitarra o vull gestionar millor els meus equips a la feina… Però: no puc, no en sé, no em sortirà bé, sóc massa gran…” Et sona?

– “No puc”, “no en sé”, “no em sortirà bé”, “sóc massa gran”, són expressions que algunes persones es diuen a sí mateixes i les limiten a l’hora de passar a l’acció, a prendre decisions, a gaudir de les experiències… No permeten desenvolupar les capacitats, sinó que fan que la persona no millori i es quedi a la seva zona de confort.
Si les escoltem i tot i així ens apuntem a classes de ball, segurament ho acabarem deixant, desanimats/des.

Ens és còmode fer cas d’aquestes frases, donat que així no ens hem d’afrontar a la por que hi ha al darrera. Només deixant-nos portar per la valentia i acceptant les noves situacions com a repte, aconseguirem afrontar aquesta por.

coaching, psicología, acción, objetivos

Un exercici molt útil per a no deixar-nos paralitzar per les creences limitadores, seria buscar què hi ha al darrera d’aquestes frases que ens diem.
Algú me les ha dit en el passat? Quines veus exteriors m’han dit que no podia? Qui ha posat en dubte la meva capacitat?
A l’escola, a casa, alguna parella, amics?
Hi ha hagut alguna època a la vida en la que no em digués aquestes frases? Quan van començar?

Aquestes preguntes ens ajuden a identificar l’emissor d’aquestes veus, i entendre que no són creences reals nostres, sinó que algú ens les va posar al cap.coaching, acción, psicología, objetivos

Què podem perdre? No és millor intentar-ho i ballar si realment és el que ens agrada?

El coaching és una tècnica que permet desactivar les creences limitadores de manera ràpida i eficaç, ajudant a la persona a qüestionar-se els pensaments que generen la por paralitzadora i trobant els recursos propis de la motivació cap a l’acció. Així substituirem les creences limitadores, per creences potenciadores. 


NOTA: Les fotos son de llicència Creative Commons. Font: Pexels.

Total
0
Shares
Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Prev
La tristeza, ¿para qué sirve?

La tristeza, ¿para qué sirve?

Desde pequeñ@s, en muchas casas, se aprende a tenerle miedo a las emociones

Next
El miedo, ¿para qué sirve?

El miedo, ¿para qué sirve?

¿Con qué relacionamos el miedo?

You May Also Like
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.Configurar y más información
Privacidad