Per què és tan important gestionar bé els equips?

This is a FREE photo! Yes, all the photos in my gallery are free! 🙂You can download it at full resolution (check the “all sizes” option) and do whatever you want with it: share it, adapt it and/or combine it with other material and distribute the resulting works.Please give photo credits to “Carlos ZGZ” and put a link to this page.I’ll be very happy to know that this photo has been useful to someone, so don’t hesitate to tell me about your use (and I will place here a link to it if you wish)! __¡Esta es una foto LIBRE! ¡Sí, todas las fotos de mi galería son libres! 🙂Puedes descargártela en plena resolución (usa la opción “all sizes”) y hacer lo que quieras con ella: compartirla tal cual, modificarla a tu gusto y/o combinarla con otro material y distribuir el resultado.Por favor, si utilizas esta foto dale el crédito a “Carlos ZGZ” y coloca un enlace a esta páginaMe hace mucha ilusión saber que una de mis fotos le ha servido a alguien. Así que si es tu caso, ¡no dudes en decírmelo! (y si quieres, pondré un enlace a tu proyecto aquí).

Una empresa és la suma de pexels-photoles persones que la conformen.

Pert tant, la productivitat, els resultats de l’empresa, depenen de la suma de la feina de les persones que la formen. Si aquestes persones estan motivades, satisfetes, se senten ben tractades, i fan la feina que saben fer i que volen fer, en un entorn adient i amb un bon clima laboral, l’empresa serà més productiva i funcionarà millor. Si això passa a cadascun dels esglaons de la jerarquia, aleshores arribem a nivells òptims de funcionament.

Si a més a més, tenim a les persones contractades alineades amb la missió i amb la visió estratègica de l’organització, les persones se sentiran part de l’empresa, tindran la cultura organitzativa al seu “ADN” i per tant representaran l’organització allà on vagin, transmetent-ne els valors i l’entusiasme per la feina.

La gestió del talent és per tant un element clau en la direcció estratègica de les empreses. El capital humà és el recurs més estratègic que té l’organització per a encarar els reptes que comporten la situació actual del mercat laboral. Tanmbow-tie-businessman-fashion-manateix, sovint els equips directius no en són conscients i no en tenen prou cura.

El model de gestió per competències permet prevenir la discriminació per qualsevol factor aliè al perfil professional de les persones. Us adjunto un post de Cresàlida, una consultoria que treballa el creixement i la consolidació empresarial i que una de les seves línies és precisament la implementació del model de gestió per competències. I ens l’explica molt bé la Marta Zaragoza amb qui vaig tenir el plaer de fer equip en un projecte de la mateixa temàtica ara fa uns mesos.

Aquest post explica, a partir d’experiències reals i en clau d’humor, les dificultats existents encara per a que la selecció de persones es faci en clau de competències i no pas per factors com el gènere, l’edat, l’aspecte físic o qualsevol altre no relacionat amb les competències professionals de la persona. I si la selecció no es fa correctament, la gestió de les persones tampoc, ni l’avaluació de l’acompliment. Perquè no s’estarà valorant a la persona per la feina només, i no s’estarà tenint en compte a la persona en la seva globalitat mirant-ne el potencial i acompanyant-la a la millora contínua.

Utilitzant el model de gestió per competències, valorem a les persones pel seu potencial i motivació i ajustem al màxim el lloc de treball en un entorn concret amb la persona i la seva manera de treballar, fer i ser a la feina.

Resultat= Persones felices= Treballadors/es feliços/es= Empresa feliç.

Gestión de personas, Gestión del Talento

 


NOTA: Les fotos són de llicència Creative Commons. Font: Pexels. La darrera foto és de Flickr. És de Carlos ZGZ.

Total
0
Shares
Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Prev
Enamorarse, un estado emocional complicado…

Enamorarse, un estado emocional complicado…

El enamoramiento es un estado emocional que conlleva un movimiento interno muy

Next
Empatía vs Simpatía

Empatía vs Simpatía

Brené Brown tiene una serie de vídeos para explicar diferentes emociones,

You May Also Like
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.Configurar y más información
Privacidad