La força del present

És difícil viure el present?

Estem constantment revisant el passat o projectant el futur? Doncs sí. Ens és més difícil gaudir del que estem vivint que trobar a faltar el que no tenim ja sigui perquè ja no hi és o perquè encara no ho hem trobat.

La por i l’ansietat de no saber què passarà, voler controlar el que vindrà, són actituds que no permeten gaudir del present. Alhora, la tristesa pel que va passar, el no veure el passat com el que ens ha ajudat a ser aquí, no ens permet estar presents en el que fem avui.

No hem d’intentar evitar el que sentim, però tampoc ens hi hem de quedar clavades i clavats. Si escoltem el cos, aquest és savi i ens ensenya el que necessitem per estar bé.

La principal dificultat que tenim a occident és que ens sentim identificades i identificats amb el que ens diu la nostra ment. I no sabem ignorar-la, ens hi enganxem i ens creiem el que ens diu, pensant que qui ens parla, som nosaltres mateixos/es.  Però ara ja sabem que no és així. El que ens diem, pot ser après, poden ser missatges sentits durant la infància, durant èpoques vulnerables, que ens hem cregut i que ens hem acabat dient. Les creences que tenim sobre nosaltres mateixos/es, ens poden limitar molt, podem creure’ns que som com ens han dit que som. Però si no creiem res, som lliures de ser com vulguem.

L’altra dificultat quen tenim a occident és que no volem sentir, tenim por. Tenim por a sentir dolor, a la tristesa, a la ràbia, a qualsevol emoció que ens faci sentir intensitat al cos. I és que és intentant reprimir les emocions que provoquem sensacions fortes al cos. Només cal deixar que es manifestin sense jutjar-les, per tal que es dissipin o fins i tot desapareguin.

Hi ha certs recursos que poden anar bé. Existeix la meditació tal com la tenen entesa a orient i també el mindfulness adaptat a la societat occidental. Les visualitzacions o relaxacions guiades són un recurs que ens pot permetre iniciar-nos-hi. Pots fer recerca i trobar l’estil que et vagi bé. Et poso links a alguns exemples. Si t’entrenes a practicar amb els centraments, les visualitzacions i meditacions notaràs canvis de manera força ràpida. Sentiràs el teu cos en la seva magnitud i sentiràs molt més benestar. Et serà més fàcil connectar amb tu, amb l’amor cap a tu i cap als altres. Alhora, sentiràs que la teva atenció està més desperta, tindràs més capacitat d’entendre i d’assimilar els estímuls que t’envolten. I no aniràs més enllà, viuràs el dia a dia de manera conscient, sense preocupar-te dels i de les altres, ni del que va passar fa anys ni del que passarà en el futur. Però com et dic, cal entrenar-se i no és fàcil, és lluitar contra el que ens han ensenyat, que no hi té res a veure.

Sentir la vida, viure-la, enlloc de passar per la vida o deixar que la vida passi. 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.