Per què és tan important gestionar bé els equips?

Una empresa és la suma de pexels-photoles persones que la conformen.

Pert tant, la productivitat, els resultats de l’empresa, depenen de la suma de la feina de les persones que la formen. Si aquestes persones estan motivades, satisfetes, se senten ben tractades, i fan la feina que saben fer i que volen fer, en un entorn adient i amb un bon clima laboral, l’empresa serà més productiva i funcionarà millor. Si això passa a cadascun dels esglaons de la jerarquia, aleshores arribem a nivells òptims de funcionament.

Si a més a més, tenim a les persones contractades alineades amb la missió i amb la visió estratègica de l’organització, les persones se sentiran part de l’empresa, tindran la cultura organitzativa al seu “ADN” i per tant representaran l’organització allà on vagin, transmetent-ne els valors i l’entusiasme per la feina.

La gestió del talent és per tant un element clau en la direcció estratègica de les empreses. El capital humà és el recurs més estratègic que té l’organització per a encarar els reptes que comporten la situació actual del mercat laboral. Tanmbow-tie-businessman-fashion-manateix, sovint els equips directius no en són conscients i no en tenen prou cura.

El model de gestió per competències permet prevenir la discriminació per qualsevol factor aliè al perfil professional de les persones. Us adjunto un post de Cresàlida, una consultoria que treballa el creixement i la consolidació empresarial i que una de les seves línies és precisament la implementació del model de gestió per competències. I ens l’explica molt bé la Marta Zaragoza amb qui vaig tenir el plaer de fer equip en un projecte de la mateixa temàtica ara fa uns mesos.

Aquest post explica, a partir d’experiències reals i en clau d’humor, les dificultats existents encara per a que la selecció de persones es faci en clau de competències i no pas per factors com el gènere, l’edat, l’aspecte físic o qualsevol altre no relacionat amb les competències professionals de la persona. I si la selecció no es fa correctament, la gestió de les persones tampoc, ni l’avaluació de l’acompliment. Perquè no s’estarà valorant a la persona per la feina només, i no s’estarà tenint en compte a la persona en la seva globalitat mirant-ne el potencial i acompanyant-la a la millora contínua.

Utilitzant el model de gestió per competències, valorem a les persones pel seu potencial i motivació i ajustem al màxim el lloc de treball en un entorn concret amb la persona i la seva manera de treballar, fer i ser a la feina.

Resultat= Persones felices= Treballadors/es feliços/es= Empresa feliç.

Gestión de personas, Gestión del Talento

 


NOTA: Les fotos són de llicència Creative Commons. Font: Pexels. La darrera foto és de Flickr. És de Carlos ZGZ.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.